10 ANYS DE L'AGERMANAMENT D'ESCOLES - febrer 2009 - Assomvic


L’agermanament d’escoles de Vic i Somoto, que Assomvic ha impulsat des del principi, pretén fomentar el compromís solidari dels nens, pares i mares, i mestres de les escoles agermanades per tal d’estimular el coneixement mutu de dues realitats molt diferents però sempre complementàries. Agermanar escoles és estimular l’aprenentatge i compartir i aprendre d’experiències noves i llunyanes que ens fan reinventar la il·lusió de treballar per un món més just. És un dels actius més importants que perseguim com a entitat i ho fem des de la modèstia i humilitat que ens pertoca. Si hi ha una paraula que defineix aquest agermanament és “compartir”. Compartir realitats, experiències, cartes, fotografies, dibuixos, somnis... L’agermanament d’escoles no s’ha d’entendre com una mostra de gratitud o caritat vers una realitat menys afavorida, sinó com una oportunitat mútua de fer-nos més rics interiorment i més oberts i tolerants a realitats desconegudes.

Des d’Assomvic continuarem impulsant i ampliant l’agermanament d’escoles entre Vic i Somoto i ho farem millorant els aspectes que calgui, acceptant que no ho sabem tot i que per això ens cal l’ajuda i la complicitat de les escoles, d’aquí i d’allà, per continuar avançant i treballant per conèixer-nos millor.

En aquest butlletí veureu diferents dibuixos fets per nens i nenes de les escoles de Vic (CEIP Dr. Salarich i CEIP Sentfores) i de Somoto (Col·legi Salomón de la Selva i El Naranjo) sobre el valor de l’amistat. És curiós observar que els nens i nenes de Vic i Somoto no dibuixen realitats diferents, tot i la descompensació d’oportunitats entre un món i l’altre. És una raó més per continuar compartint i eixamplant l’agermanament i el coneixement mutu. Des d’Assomvic volem agrair el compromís humil i sempre amable de les escoles, mestres, pares i infants que ho fan possible. A ells ens devem i d’ells n’aprenem.

Bona feina!

Assomvic, febrer 2009